Одлука о оснивању Верског добротворног старатељства

Свечана седница Епархијског савета Шумадијске епархије донела је историјску одлуку која ће дубоко утицати на животе многих верника. На тој важној седници, усвојена је одлука о оснивању „Верског Добротворног Старатељства Епархије Шумадијске.“

Верско Добротворно Старатељство Епархије Шумадијске је организација посвећена пружању помоћи сиромашним и угроженим верницима у овом региону. Њихова делатност обухвата широк спектар услуга, укључујући набавку основних личних средстава, хране, хигијенских потрепштина, као и пружање подршке у реновирању стамбених објеката. Оснивање овог старатељства одражава дубоку бригу и посвећеност епархије према онима којима је потребна помоћ.

Старатељство ће радити у тесној сарадњи са свештенством, верницима, локалним заједницама и волонтерима како би обезбедило подршку и олакшало свакодневни живот оних који се суочавају са тешкоћама. Њихов циљ је да смање социјалну неједнакост и пруже практичну помоћ онима који се боре да задовоље основне потребе.

Иницијатива се ослања на дубоку верску и хуманитарну традицију Шумадијске епархије и очекује се да ће донети олакшање и наду многим породицама у потреби. Ова одлука представља корак напред у остваривању верских принципа љубави према ближњима и бриге о најугроженијима.