ЧЕСТА ПОМОЋ ЗАДОВОЉАВА ПОТРЕБЕ

Помоћ другоме и чињење доброг је пут ка лепим стварима и још лепшим делима. Тако је Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске, с благословом  Високопреосвећеног Митрополита шумадијског Господина Јована, учинило још један хумани гест. Управник ВДС-а јереј др Стефан Дамјановић, са волонтерима, комбијем из Крагујевца, допремио је Црвеном крсту Смедеревска Паланка знатне количине шећера, брашна, пиринча, јестивог уља, пасуља… Тај дар не би био толико вредан да потребе на десетине корисника поменутог центра нису свакодневне, почев од хране до осталих потребштина. Зато је Снежана Жарковић, секретар Црвеног крста Смедервска Паланка, са волонтерима, овај поклон прихватила као врсту посебног дара. Не само што је добро дошао, него и што га Црква свом народу дарује. Није скривала радост, напомињући да је у оваквим приликама посебно захвална, не само у своје, него имена свих оних којима се на ,,овакав начин побољшава ниво живота.,, Да  ова врста помоћи има своје посебности, свакако позитивне, потврдио је и Никола Марковић, волонтер поменутог Црвеног крста, напомињући да 120 корисника програма ,,Народне кухиње,, и те како зна колико је сваки гест пружања руке пријатељства, не само добродошао, него похвала која се не може заборавити. 

Овој примопредаји присуствовао је и Архијерејски намесник Јасенички  протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, па је у заједничком разговору наглашено како је живот сваког од нас саздан читавим свежњем малих и великих ствари. Велике ствари су оне када се онај коме дарови требају не заборавља  а мале када они што дарове дарују то из срца чине. 

Знајући да је нова школска година на прагу, потреба за гардеробом, школским прибором, обућом и осталим стварима је такође евидентна. Па су врата за све врсте дародаваца већ данас широм отворена.

Наша помоћ је  мала црта на дугом животном путу постојања. У њу се сваки дародавац може увећавати. А почетак свих почетака јесте мали, иако засигурно значајан.