СНАГА ДОБРОТЕ ЈЕ СВЕТЛОСТ ДРУГИХ

У недељи прослављања Часнога Крста, Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске са благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита шумадијског Господина Јована, посетило je оне који се боре са сопственим грехом трудећи се да га сатру. У тој ни мало лакој али светој мисији, молећи се за телесно и духовно исцељење, уз рад и начине да једни другима буду ослонац, тражи се па и налази утеха успешнијег битисања и међусобног трајања.

Пречасни протојереј-ставрофор Александар Новаковић, управник терапијске заједнице ,,Земља живих,, намењене психо-социјалној рехабилитацији и ресоцијализацији од болести зависности, уз братску добродошлицу члановима ВДС-а у сазиву јереј др Стефан Дамјановић и волонтера, појаснио је начине функционисања, проблеме са којима се сусрећу као и потребе за даљи успешан рад, не скривајући захвалност за још једну руку братске помоћи и разумевања. Упутио је и захвалност Високопреосвећеном митрополиту шумадијском господину Јовану на благослову да се Заједници достави помоћ која, бар у малој подршци олакшава рад, функционисање, успешније битисање заједнице, као целине.

Том приликом је Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске уручило Заједници око 800 килограма хране, хемије и осталих потребштина. Поред тога, присуство психолога међу волонтерима омогућило је продубљивање разумевања и размену искустава, што је додатно на корист не само Заједници него и онима који се по први пут са њеним начином битисања упознавају.

ВДС се и овим путем захваљује свима онима који пружају подршку, с надом да ће разне врсте помоћи бити још бројније, како би светлост доброте обасјавала путеве оних којима је то најпотребније.

Помагање другима није само давање него и пут ка унутрашњем исцељењу и духовном расту оних што дају и оних што примају.

Најмања подршка је велика рука помоћи а најмања помоћ велика подршка трајању.