ЗА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКИ ПРИБОР ДЕЦИ РАЧАНСКОГ НАМЕСНИШТВА

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске покренуло је још једну добротворну акцију. Овога пута реч је о прибору, средствима, свему оном што је на корист ђацима у основним школама.

Већ на самом почетку обезбеђено је седамдесет школских ранаца, а целокупан прибор даривала је фирма ,,Extra Tropic Trade,, и њени власници Гордана и Рашко Грчић. Акцији се прикључила  Асоцијација  ЕПА из Беча са господином Оливером Качаревићем. Целокупна вредност дара је око четири хиљаде евра и она вреди много више када се зна каква јој је намена, колико се овој врсти дара деца обрадују и да је школа велика учионица из које свет црпи своја знања. Инвестирати у ђаке, зарад стицања знање, значи улагати у камате чији је износ већи од блага. Тако мисле и поменути дародавци.

Први део дарова уручен је ђацима 27. августа 2024. год у просторијама Рачанске цркве. У име Високопреосвећеног Митрополита Господина Јована, ђацима и родитељима чија деца нису била у прилици да овом свечаном чину присуствују, дарове је уручио пречасни презвитер архијерејски намесник Лепенички Срећко Зечевић. Био је то поклон од 39 ранчева који су деца и родитељи, било је видљиво на њиховим лицима, са одушевљењем и посебном захвалношћу примили. Свакако да је овај вид дародавства не само користан него и захвалан па је о свим врстама даривања, као пружања руке руци, с посебним подстицајем потребе казивао и намесник Зечевић.

Чину  ове  радости, примопредаји поклона, присуствовало је свештенство поменутог намесништва. И управник ВДС јереј др Стефан Дамјановић, са волонтерима који је нагласио да  се улагањем у образовање, тачније у знање, улаже у моћ којом наши ђаци одрастају а у којем има  нешто, посебно важно, што се односи на наше срећно наследство и васпитно образовно часно наслеђе.