РАДОСТ У ИМЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Рука помоћи је увек добродошла. Значајан број пакета који је стигао за 50 породица од стране хуманитарне организације ,,Српска Солидарност,,из Београда, и њеног оснивача Господина Бранка Антића, упућена ВДС-у наше Епархије, са благословом Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована, подељена је у Рачанском намесништву, тачније појединцима и породицама које не губе стрпљење да, чекајући милост, своју бригу о неимању онога што им треба, учине мањом.

Пакети веома лепо напуњени најосновнијим намирницама, мамили су нескривене осмехе оних који су их примали. Пакете је уручило свештенство овог намесништва.

Уз лепу реч дародаваца, пружену руку пријатељства и братске пажње, уверени да нису остављени, запостављени и заборављени, даропримаоци су пред вратима својих домова казивали да је то пажња чијем гесту се најискреније захваљују.

Тако се искрена захвалност претапала у све радосније погледе, не само због онога што су и колико добили, него и уверења да и ови дарови имају оно своје старо и веома лепо име а то је помоћ једни другима када је она најнеопходнија.

Учинити добро другоме значи одбацивати од себе оно што за друге није добро.