ДИВНИ ДАРОВИ У ОПЛЕНАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

Ко другом помаже себи пут спасења гради. Тако су обимнији пакети прехрамбене робе и хигијене стигли до оних који су их с радошћу дочекали. С благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита шумадијског Господина Јована, уз свесрдну ангажованост Опленачког намесништва, свештенство је посетило појединце и породице, поделило им дарове и уз лепу реч благословени сусрет учинили радоснијим.
Лепо упаковани дарови хране, робе за личну хигијену, простор и заштиту здравља од лоших утицаја на тело и организам, потврдили су да код дародаваца заборав не постоји. То је не само обрадовало оне који су их примили него им потврдило да у животу увек има оних који од помоћи другом одустати неће, без обзира колико им то чинило могуће изазове. Од улагања себе да би се другом помогло до давања свог времена да би другом оно било лепше , дуже и угодније.
Зато и Верско Добротворно старатељство Епархије шумадијске упућује речи велике захвалности појединцима и колективима који свесрдном помоћи другима себи граде успон у непролазној светлости.
    СОПСТВЕНА РАДОСТ ГРАДИ СЕ НА ТУЂЕМ ЗАДОВОЉСТВУ. ОНА ЈЕ ДУХОВНИ ДАР ЖИВОТА КАО СУНЦЕ СВЕТЛОСТИ ЗЕМЉИ.